De Beste Sollicitant

Hoe selecteert u de best beschikbare kandidaat bij een beschikbare vacature? Veel selecties zijn “arbitrair” en worden gemaakt op basis van onderbuikgevoel of op basis van ‘veiligheid’. Gesprekken zijn vaak voorspelbaar bestaan uit ‘wenselijke vragen en wenselijk antwoorden’.
Waar het feitelijk over gaat: het vinden van de persoon met de juiste talenten en persoonlijkheidskenmerken, passend bij de functie én uw organisatie, dat blijft vaak een gok.

‘De Beste Sollicitant’, onze unieke sollicitatieservice, biedt u een instrument waarmee u vlot de best geschikte mensen kunt selecteren.

Wij vinden voor u De Beste Sollicitant.

foto-15
De Beste Sollicitant ontzorgt:
  • Wij stellen (samen met u) een profiel op van de vacature. Dit kan ofwel een ‘referentieprofiel’ zijn van mensen die reeds succesvol zijn in deze baan, ofwel een bestaand profiel van een vergelijkbare functie;
  • Stelt met u vast aan welke eisen de sollicitant moet voldoen (uitsluitingscriteria)
  • Laat sollicitanten reageren door bij ons een test aan te vragen die inzicht geeft in persoonlijkheidskenmerken, competenties en drijfveren;
  • Stelt alle sollicitanten in de gelegenheid de test te maken en daarnaast vragen te beantwoorden over beschikbaarheid, diploma’s ervaring etc;
  • matcht de testresultaten met het profiel;
  • Selecteert voor u de beste kandidaten en stelt deze aan u voor;
  • Checkt de gegevens, diploma’s en referenties van de voor te stellen kandidaten.
De Beste Sollicitant adviseert:
  • Over subsidies en fiscale regelingen (indien van toepassing);
  • Over het aangaan van arbeidsrelaties (contractvormen).
De Beste Sollicitant informeert:
  • ✔ Alle sollicitanten krijgen een inhoudelijke reactie op hun sollicitatie. Wij noemen dit “vacaturemarketing”, omdat het zorgt voor positieve publiciteit voor uw organisatie.

Wilt u nader kennismaken met onze unieke sollicitatieservice? Wij geven u graag inzicht in onze test- en selectiemethodiek, de procedure, de voordelen, de tarieven en de resultaten.

foto-20

Open sollicitaties

Ontvangt uw organisatie veel ‘open sollicitaties’? En hoe handelt u dat af? Wilt u mensen geïnteresseerd houden in uw bedrijf? Wij organiseren voor u de respons naar sollicitanten en screenen hen op geschiktheid. Ontstaat er een vacature, dan beschikt u zo over een actueel bestand van potentiële medewerkers die zichzelf bij u hebben gemeld. Op deze wijze kunt u niet alleen besparen op geld en inspanningen, maar vergroot u ook uw aantrekkelijkheid als werkgever door op een correcte wijze open sollicitaties te beantwoorden.