DIMOTM Assessment

Hoe voorkom je dat medewerkers vroegtijdig jouw bedrijf verlaten? Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe meer risico’s je loopt dat mensen elders gaan solliciteren of ontvankelijk zijn voor aanbiedingen van andere werkgevers. Kortom, wat doe jij om “de achterdeur op slot te houden”? Hoe realiseer jij een amplitieve bedrijfscultuur? Hoe ga jij gebruik maken van de aanwezige kennis, kwaliteiten en talenten van je medewerkers? Hoe kom jij er achter wat je écht in huis hebt?

Een leuk bedrijfsfeestje, goede arbeidsvoorwaarden….de meest werkgevers denken het allemaal wel op orde hebben. Maar er is meer dan dat. Je hebt lang niet altijd alles in je macht om te voorkomen dat mensen weglopen. Investeren in je mensen én in een amplitieve bedrijfscultuur kan bijdragen aan zowel je bedrijfssucces als aan werknemer tevredenheid.

Naast scholing, talentontwikkeling en carrièrekansen willen mensen vooral ‘gehoord en gezien’ worden. Hoe doe je dat op een goede en professionele wijze? Het DIMOTM Assessment en het DIMOTM Kompasgesprek brengt wellicht uitkomst! Door middel van het  DIMOTM Assessment brengen wij jouw personeelsbestand in kaart en geven we je inzicht in de talenten/competenties, persoonlijkheidskenmerken en drijfveren van je medewerkers. Het assessment wordt besproken met een onafhankelijke consultant/adviseur die medewerkers zal uitdagen om zich uit te spreken over hun werk, hun werkbeleving en hun ambities.

De uitkomsten (data) van de talenten/competenties worden gematcht met hun huidige functie en zo mogelijk ook met gewenste functie(s) en/of vacaturesMet uitkomsten van het assessment krijg je een goed inzicht in je personeelsbestand, ook op individueel niveau. Het helpt je om de juiste keuzes te maken en het voorkomt dat mensen vastlopen of in het ergste geval zelfs weglopen.

Na akkoord van de medewerker ontvang je een uitgebreide rapportage die als kant-klaar-format kan worden ingebracht in het 

DIMOTM Kompasgesprek.

NB. Het DIMOTM Assessment is een online-assessment dat ca 1 uur in beslag neemt.